• Marlies

Adem training bij DamesFit


Hoi Nicky, je geeft sinds september ademtraining bij DamesFit. Ik dacht dat ademen een basisvaardigheid was maar daar valt dus nog wel wat in te leren?

Jazeker! Onze adem is eigenlijk onze super power maar we zijn vergeten hoe we het in ons voordeel kunnen gebruiken. Begrijpen hoe je ademhaling werkt en hier controle over krijgen is een hele effectieve manier om bijvoorbeeld met stress en drukte om te gaan. Maar er zitten nog wel meer voordelen aan.

Je had me al bij ‘super power’ maar vertel verder.

Tijdens de training begin ik altijd met een korte ademoefening zodat iedereen zich bewust wordt van haar ademhaling. Dan volgt een simpele lichamelijke oefening om uit het hoofd en in het lichaam te komen. Vervolgens leg ik de techniek uit en gaan we liggen op een yogamatje. Ik raad iedereen aan om makkelijke kleding te dragen en ervoor te zorgen dat je zo comfortabel mogelijk ligt. Draag laagjes en doe bijvoorbeeld dikke sokken aan. Als iedereen lekker ligt doen we aan aantal ademrondes. Het is daarbij belangrijk om goed naar binnen te kijken en goed de focus op jezelf te houden. Na de laatste ronde blijven we altijd even liggen om na te voelen. Ondertussen schenk ik een lekkere kop thee in en praten we nog even na. Het is heel mooi en interessant om ieders ervaringen te horen.

Liggend aan je super power werken. Dat klinkt fantastisch. Maar wat is er nou precies zo super aan deze power?

Tijdens deze sessies van een uur leer je om volledig gebruik te maken van je ademcapaciteit. Dit heeft als resultaat dat je zuurstoftransport optimaler wordt waardoor je cellen meer zuurstof opnemen. Lang verhaal kort: je bent veel energieker. Ook gaat je lichaam meer witte bloedcellen en anti ontstekingseiwitten aanmaken waardoor je immuunsysteem verbetert.

Energieker, gezonder en weten hoe om te gaan met stress. Wauw, dat is met recht super. Kan iedereen zich inschrijven voor de ademtraining?

Ja, hoor. Het is geschikt voor iedereen die wat meer wil ontdekken over haar eigen lichaam of opzoek is naar rust. Als bonus leer je je eigen lichaam steeds beter kennen en meer vertrouwen. Je hebt geen ervaring met ademtechnieken nodig om mee te kunnen doen. Ik leg alles uit en begeleid je door de ademrondes heen. Naast comfortabele kleding heb je niets nodig. Dus wat let je?!
152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven