top of page
  • Foto van schrijverMarlies

5 activiteiten voor de hele familie


Foto: Unsplash

De laatste twee maanden van het jaar staan vaak in het teken van familie. Sinterklaas is in het land, overal hangen gezellige lichtjes en de kerst staat ook voor de deur. Hartstikke leuk natuurlijk maar deze maanden zijn ook extra verleidelijk als het om eten en snoepen gaat. Het is dus helemaal geen slecht idee om wat extra te bewegen in deze periode. En wat is er nou leuker dan op pad te gaan met de hele familie? Ter inspiratie hebben we 5 gezonde en gezellige activiteiten voor je op een rijtje gezet.


Wandelen door de duinen


Duinwandelingen zijn perfect voor de hele familie. De (klein)kinderen kunnen lekker klimmen en klauteren in de duinen. Volwassenen mogen uiteraard meedoen maar kunnen er ook voor kiezen om ‘normaal’ over het gebaande pad te lopen. En de hond kan ook gezellig mee! Vergeet niet om foto’s te maken; de Nederlandse duinen zijn echt een lust voor het oog.


Fietstocht


Zeg je Nederland dan zeg je fietsen. Heb je veel kleintjes in de familie? Kies dan voor een route door het bos. In het bos speelt verkeer een minder grote rol zodat de volwassenen ook lekker ontspannen kunnen fietsen. Bijna alleen volwassen in de fam? Kies dan een leuke lunchplek langs de dijk. Ergens in Volendam bijvoorbeeld. Fiets er met z’n allen heen en fiets na de lunch via een andere route weer terug.


Schaatsen


Hopelijk kunnen we deze winter weer het natuurijs op. Tot die tijd moeten we het doen met de ijsbaan. Gelukkig zijn wedstrijdjes op de ijsbaan net zo spannend. Jongens tegen de meisjes? Ooms tegen de tantes? Alles mag zolang het maar lekker actief is!


Wadlopen


Vanuit Den Helder en Den Oever worden fantastische wadloopexcursies georganiseerd. Leerzaam en leuk voor de hele familie. Daarnaast levert wadlopen ook fantastische uitzichten op. Dit is toch wel ‘een frisse neus halen’ naar een hogen niveau getild. Wie weet zien jullie wilde zeehonden. Hoe leuk?!


De boerderij op


De boerderijen in Noord-Holland zijn lang niet meer alleen plekken waar gewerkt wordt. Flink lol trappen hoort er tegenwoordig ook bij. Rondleidingen, boerengolf en/of farmsurvival zijn ontzettend leuke invullingen van de zondag voor de hele familie. Spelen en leren worden slim met elkaar gecombineerd. Succes gegarandeerd!


Bekijk vooral de website van Holland boven Amsterdam voor nog meer leuke uitjes: https://www.hollandbovenamsterdam.com


Heel veel plezier, dames!


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page