top of page
  • Foto van schrijverMarlies

10 voordelen van een gezonde levensstijl

Bijgewerkt op: 19 sep. 2018


Je hoort ons vaak praten over hoe goed het is om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Eentje die goed bij je past zodat je het gemakkelijk kan volhouden. Om te beginnen aan zo’n gezonde levensstijl heb je een flinke dosis motivatie nodig. Het opbouwen van nieuwe gewoontes kost nou eenmaal wat moeite. Daarom is het wel fijn om te weten waar je het nou eigenlijk voor doet. Om je te helpen, hebben we 10 voordelen voor je opgesomd. Kijk hier vooral nog eens naar als je even in een dip zit!


Energie voor tien


Een dieet zonder pakjes en zakjes maar juist vol verse producten doet al wonderen voor je energie (en je humeur) gedurende de dag. Tel daar ook nog eens genoeg beweging bij op en je zal je nooit meer uitgeteld voelen zonder dat je weet waarom. Heerlijk!


Gemakkelijk op gewicht blijven


Als je weet wat je eet en hoeveel je beweegt is op gewicht blijven niet zo heel moeilijk meer. Als je merkt dat je wat bent aangekomen weet je precies wat je moet aanpassen om weer wat gewicht kwijt te raken.


Natural beauty


Een gezonde levensstijl gaat een groot aantal beautyproducten overbodig maken. Zo krijg je van nature al sterkere nagels. Ook je haar wordt dikker, glanzender en minder pluizig. Heerlijk toch? En als klap op de vuurpijl zal je huid ook zuiverder worden en standaard gaan stralen.


Soepel de overgang door


De overgang is een gemeen trucje van moeder natuur. Wist je dat een gezond, gebalanceerd dieet en voldoende beweging deze periode een stuk aangenamer kunnen maken? Opvliegers zijn minder intens en je energiepijl blijft beter in balans. En je voelt je over het algemeen comfortabeler in je eigen lichaam. Wel zo fijn!


Metaal ook optimaal


Een gezond leven werkt ook ontzettend voordelig voor je mentale welzijn. Je zal merken dat je concentratievermogen en geheugen verbeteren naar mate je gezonder gaat leven. Ook heeft je nieuwe levensstijl een uiterst positief effect op je humeur. Misschien niet meteen maar naar verloop van tijd toch zeker wel. Volhouden dus!

Minder vaak ziek


Het griepseizoen zit er weer aan te komen. Maar geen snotneus en bonkend hoofd voor jou. Je gezonde levensstijl geeft je weestand een flinke boost. Hierdoor ben je beter beschermd tegen verkouden collega’s die hun bacillen in het rond niezen.


Lekker poepen


Ontzettend veel vrouwen hebben een lastige stoelgang. Jij niet. Doordat je nieuwe dieet veel vezels en vocht bevat en je regelmatig flink beweegt zal je merken dat poepen je voortaan makkelijk afgaat. En dat zorgt weer voor een opgelucht gevoel en een platte buik. Wie wil dat nou niet?


Zelfverzekerd ouder worden


Door regelmatig te sporten, leer je je eigen lichaam goed kennen. Je weet wat je lichaam aankan en waar je grenzen liggen. Ook wordt je lichaam langzaam maar zeker steeds sterker en soepeler. Hierdoor kun je zorgeloos stoeien met de kleinkinderen en moeiteloos meekomen met fietstochten. Niemand hoeft te wachten op oma. Het is eerder andersom!


Gezondheidsrisico’s verminderen


Ouder worden gaat nou eenmaal niet zonder risico’s. Voor vrouwen zijn met name hart- en vaatziekten een groot risico. Door verantwoorde keuzes te maken in het leven kun je dit risico voor jou beperken. Denk hierbij aan regelmatig sporten om de conditie van het hart op te bouwen en gezonde voeding om de aderen gezond te houden. Ouder worden en de dokter zo min mogelijk bezoeken is mogelijk met de juiste keuzes.


Lang mobiel blijven


Doe je oudere zelf een plezier en begin nu alvast met het opbouwen van gezonde gewoontes. Als je nu van regelmatig sporten een gewoonte maakt begin je alvast met bouwen aan sterke botten en leer je je lichaam goed kennen. Kwaaltjes komen sneller aan het licht als je je lichaam goed kent. Vele kwaaltjes zijn goed te behandelen als je er snel bij bent. Begin dus vandaag nog!


Goed nieuws: je hoeft het allemaal niet alleen te doen. We beginnen 26 of 28 september met onze 10-weekse cursus ‘Puur Gezond’. Je gaat dan met een klein groepje gemotiveerde vrouwen aan de slag om voor jou de perfecte gezonde levensstijl te ontwikkelen. Klik hier om je op te geven!


139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page