top of page
  • Foto van schrijverMarlies

5 afvalmythes die niet werken

Bijgewerkt op: 30 jan. 2019


Foto: Unsplash

Als je aan het afvallen bent vliegen de goed bedoelde tips je om de oren. Iedereen lijkt de gouden tip te hebben waarmee je makkelijk kunt afvallen. Helaas zijn lang niet al deze tips bruikbaar. We hebben 5 veel gehoorde tips die eigenlijk helemaal niet werken voor je op een rijtje gezet.


Vervang frisdrank voor verse vruchtensappen


Een versgeperst sapje klinkt gezond. En het is inderdaad gezonder dan een glas cola omdat in verse sappen veel meer vitaminen zitten. Maar frisdrank omruilen voor vruchtensappen heeft geen zin. In vruchtensappen zit veel suiker en daarmee energie. Een glas vruchtensap bevat al gauw 65 kilocalorieën, een smoothie 125 (afhankelijk van welke vruchten en eventuele toevoegingen er gebruikt zijn). Je drinkt dus al snel aardig wat calorieën naar binnen. Vervang frisdrank voor water en eet twee stuks fruit per dag om aan de nodige vitamientjes te komen.


Grapefruit en citroen breken vet af


Uit onderzoek van het Voedingscentrum is gebleken dat ongeveer 58% van de Nederlanders denkt dat grapefruit- en citroensap vet afbreken. Daarom beginnen vele de dag met een glas citroenwater en lepelen trouw dagelijks een grapefruit naar binnen. Niets mis mee maar je valt er niet vanaf. Er is geen enkel bewijs dat citroen, grapefruit of het sap van deze citrusvruchten vet afbreekt.


Extra veel water drinken


Genoeg water drinken is belangrijk. Maar meer water drinken dan nodig helpt je niet bij het afvallen. Heel veel water drinken en verder niets aan je leefstijl veranderen, helpt niets. Vervang je suikerrijke drankjes door water, dan scheelt dat natuurlijk wel in de calorieën. Ook helpt het tegen snacken. Vaak heb je namelijk gewoon dorst als je trek hebt in iets lekkers. Zorg er dus voor dat je voldoende drinkt maar zie het niet als ‘quick-fix’ bij het afvallen.


Eet niets meer na 8 uur ’s avonds


Werkt het? Wel als je voorheen nog een heel pak koek weg werkte en nu niet meer. Maar dat heeft natuurlijk niets met het tijdstip te maken ;-) Het maakt weinig uit of je voor of na een bepaald tijdstip eet, het gaat erom wat je gedurende de hele dag eet en drinkt. Je stofwisseling blijft gewoon doorwerken, ook na achten. Heb je na het avondeten nog trek, kies dan wel voor een slank tussendoortje.


Overstappen op lightproducten


Lightproducten lijken fantastisch. Je vertrouwde snacks maar dan gezonder. Helaas is dit bijna nooit het geval. Fabrikanten mogen 'light' op hun etenswaren zetten als er minstens 30 procent minder calorieën, vet of suiker in zit dan bij de 'gewone' variant. Maar als je vet of suiker uit een product haalt veranderd de smaak. Dus stoppen ze er andere producten in, die niet beter zijn, om de smaak te behouden. Je kunt dus beter overstappen op verantwoorde snacks.


Succes, dames!


Team DamesFit


102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page