top of page
  • Foto van schrijverMarlies

5 voordelen van de overgang


Toegegeven: opvliegers zijn geen feestje en die extra kilo’s hadden ook niet gehoeven. Toch heeft de overgang ook voordelen. Best hele fijne zelfs. Lees maar mee:


Nieuwe fase


De overgang is het begin van een nieuwe levensfase. De kinderen worden groter en dat zorgt bij veel vrouwen voor wat meer ruimte in het hoofd. Hierdoor ontstaat er een en-nu-ben-ik-aan-de-beurt-gevoel. De tijd waarin je gaat doen wat je al jaren wilde doen is aangebroken. Heerlijk!


Geen anticonceptie meer


Want: nooit meer ongesteld. Hulde! Geen gehannes meer met de pil vergeten, condoom gescheurd of ongesteld zijn als het helemaal niet uitkomt. Of wat dacht je van dat ongemakkelijke moment dat je een tampon in je kleding aan het verstoppen bent op het werk zodat niemand in de gaten heeft dat je ongesteld bent. Jij bent voor altijd verlost van die ongemakken.


Autoriteit


Een menstruatiecyclus zorgt voor veel ups en downs. Deze is echter voorbij en je zal merken dat je een stuk stabieler wordt. Ook maak je je niet meer druk om kleine dingen en door je leeftijd zijn mensen sneller geneigd om dingen gewoon van je aan te nemen. Er ontstaat een natuurlijke autoriteit welke heel goed past bij deze nieuwe levensfase.


Vrijheid


De tijd dat je oververhit achter je kinderen aan rende, je druk maakte of je carrière wel de goede kant op ging en je ondertussen schuldig voelde omdat je die ene vriendin al een tijd niet had gebeld zijn voorbij. De kinderen kunnen voor zichzelf zorgen, je weet wie je vrienden zijn en wat je aan ze hebt en de kans is groot dat je ondertussen de baan hebt gevonden die je wil. Je hebt nu daadwerkelijk tijd om van het leven te genieten. Lekker doen dus!


Daten met je partner


Met de ouder wordende kinderen heb je weer meer tijd voor elkaar. Je kunt weer ouderwets daten met je partner. Zo gezellig! En het leuke is dat je nu oud genoeg bent om precies te weten wat je wil in een relatie en jong genoeg om allerlei nieuwe dingen uit te proberen. Samen de jungle verkennen? Wat houd je tegen?!


Herken jij jezelf in een van deze punten?


Team DamesFit


122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page