top of page
  • Foto van schrijverMarlies

5 x wat te eten voor en na het sporten


Foto: Unsplash

Sporten op een lege maag gaat alles behalve soepel maar een te volle buik is ook niet ideaal. De juiste maaltijd is belangrijk om het beste uit je training te halen. En als je dan alles hebt gegeven tijdens het sporten komt het best vaak voor dat je trek krijgt. Maar wat eet je dan? We hebben 5 makkelijke en snelle receptjes voor je onder elkaar gezet zodat je altijd goed voorbereid aan je training begint.


Havermout


Havermout is top. Het blijft lang goed, het is snel klaar en is niet duur. Daarnaast bestaat het uit langzame koolhydraten. Dit houdt in dat de energie van de koolhydraten langzaam beschikbaar komt voor je spieren. Een snelle en hoge piek van de suikerspiegel blijft uit. Je hebt dus voor langere tijd hetzelfde energielevel in plaats van een korte piek waarna je moe en hongerig bent. Eet de havermout 1,5 a 1 uur voordat je gaat sporten. Voeg eventueel wat fruit, noten of besjes toe en je hebt een heerlijk ontbijt.


Gekookt eitje


Eieren zijn fantastisch sportvoedsel: rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Ideaal om je spieropbouw mee te stimuleren na een krachttraining. Eventueel kun je er een volkoren bij eten, zeker als je hard hebt getraind.Een gekookt eitje is snel klaar en niet duur. Het perfecte hapje na een lekkere krachttraining dus!


Banaan


Bananen en sporten gaan prima samen. Deze gele vriend neem je makkelijk mee in je sporttas en heeft geen voorbereiding nodig. Een banaan kun je zowel voor als na het sporten nemen. Kies dus het voor jou juiste moment. Ben je een beetje slap en moet je nog beginnen? Een banaantje doet wonderen. Heb je vaak trek na het trainen? Een banaan vult de energievoorraden weer aan.


Smoothie


Na een krachttraining kunnen je spieren wel wat eiwitten gebruiken. Een kleine smootie op basis van yoghurt kan daarom geen kwaad. Meng de yoghurt met je favoriete fruit en blenden maar. Experimenteer met fruitcombinaties om het afwisselend te houden.


Kipfilet


Per 100 gram bevat kipfilet 30 gram eiwit en is daarom zeer geschikt voor regelmatige sporters. Neem een volkoren cracker met kipfilet voor de training of maak een lekkere salade met gerookte kipfilet voor na de training.


TIP: zorg dat je snack voor na het trainen al klaarligt als je thuiskomt. Zo voorkom je dat je naar iets makkelijks grijpt omdat je moe bent. Een goede voorbereiding is het halve werk!


Team DamesFit102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page