top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Eerste hulp bij spierpijn


Foto: Unsplash

Iedereen die regelmatig sport heeft er weleens last van: spierpijn. Heb jij er ook last van? Pas dan deze drie tips toe om het leed te verzachten.


Blijf in beweging


Dit voelt misschien een beetje onnatuurlijk maar het is belangrijk om toch in beweging te blijven. Van lang stilzitten worden je spieren namelijk stram en dat is niet bevorderlijk voor de spierpijn. Het is belangrijk om rustig in beweging te blijven. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen en probeer daarbij een gematigd tempo aan te houden.


Drink voldoende water


Water is fantastisch. Het heeft 1001 goede uitwerkingen op ons lichaam, het is makkelijk verkrijgbaar en het is gratis. Ook bij spierpijn helpt water je. Veel water drinken zorgt er namelijk voor dat de afvalstoffen uit je spieren goed worden afgevoerd waardoor de pijn niet onnodig lang blijft hangen.


Blijf warm


Op dag twee is de spierpijn vaak op z’n ergst. Het is belangrijk dat de pijnlijke spieren goed doorbloedt blijven. Zorg ervoor dat je warm blijft door je bijvoorbeeld warm aan te kleden, een warme kruik op de pijnlijke plekken te leggen of neem een warm bad. Een likje ouderwetse tijgerbalsem wil ook nog weleens helpen. Wat je ook doet: blijf lekker warm!


Heb jij nog meer tips? Vertel!


Team DamesFit33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page