top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Eerste hulp bij verkoudheid


Beeld: Unsplash

Een verkoudheid is natuurlijk hartstikke vervelend. Een verkoudheid die maar aan blijft houden is al helemaal irritant. Soms doen we dingen die de verkoudheid langer laten aan houden dan nodig. Zonder dat we het weten natuurlijk. Kijk daarom uit met de volgende dingen:


Koud kleden


Kleed je tijdens een verkoudheid maar extra warm aan. Het verwarmen van je lichaam kost namelijk veel energie. Energie die je lichaam beter kan gebruiken om je verkoudheid te genezen. Laat het niet bij alleen warme kleding. Stook die innerlijke verwarming lekker hoog met hete thee, warme havermout en stamppotjes.


Te weinig vocht


Genoeg drinken is altijd een goed idee. Maar tijdens een verkoudheid al helemaal. Water helpt namelijk afvalstoffen en slijm afvoeren. Veel water en (kruiden)thee drinken is daarom een goed idee. Maar kippensoep is ook een goed idee. Kijk wel uit met de hoeveelheid zout in de soep.


Slaap


Zorg dat je genoeg slaapt. Tijdens de slaap wordt het immuunsysteem opnieuw ingesteld en ontdoet het lichaam zich van giftige stoffen. Bij te weinig slaap heeft het emotionele deel van je brein (de amygdala) niet genoeg tijd om zich te herstellen. Het gevolg is dat je eerder geprikkeld bent en minder aankunt. Nog een reden dus om vroeg onder de wol te kruipen.


Hygiëne

Om te voorkomen dat je jezelf steeds blijft besmetten is hygiëne nu extra belangrijk. Maak de deurklinken, je telefoon, het toetsenbord en al die plekken waar je dagelijks met je handen aan zit goed schoon. Was ook na ieder toiletbezoek en iedere maaltijd je handen. Hoesten en niezen doe je in je elleboog in plaats van je handen.


Hopelijk komen we zo fris en fruitig het griepseizoen door!


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page