top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Personal Training bij DamesFit

Bijgewerkt op: 4 nov. 2020


Hoi Linda, je gaat personal training geven bij DamesFit. Wat leuk!

Ja, leuk he. In ons nieuwe pand op De Oude Veiling hebben we veel meer ruimte. Zodoende heeft personal training en small group training een hele eigen zaal. Aangezien ik de personal training en small group training zelf ga geven, richt ik deze zaal ook zelf in. Ik wil er echt een unieke ruimte van maken waarin ik vrouwen van alle niveaus kan trainen. De eerste dames hebben zich al aangemeld voor personal training dus ik kan gelijk aan de bak!

Betekent dit dat de personal training anders gaat zijn dan de cicuittraining waar DamesFit om bekend staat?

Dat klopt. Bij personal training en small group training maken we geen gebruik van de apparaten uit het circuit. Het is een functionele manier van trainen waarbij we bijvoorbeeld kettle bells, battle ropes en eigen lichaamsgewicht gebruiken. Hoe zwaar de trainingen zijn hang helemaal van de klant af natuurlijk. Het heet niet voor niets personal training. Deze vorm van sporten wordt helemaal afgestemd op de klant. Super persoonlijk dus.


Hoe ziet zo’n personal training traject bij DamesFit eruit?

We beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens zo’n gesprek leer ik de dame in kwestie wat beter kennen en stellen we doelen op. Een persoonlijk doel kan van alles zijn. Afvallen of conditie verbeteren bijvoorbeeld maar ook iets specifieks zoals je beenspieren willen versterken na een knieoperatie. Ik let tijdens zo’n intake altijd goed op dingen als blessures en lichaamsbouw. Maar zeker ook op persoonlijkheid. Hier stem ik mijn manier van trainen op af. De een doet het goed op veel energie en opzwepende muziek terwijl een ander liever een rustige uitleg heeft. Het is jouw uur dus we doen wat werkt voor jou. Daarnaast kijken we ook naar de duur van het traject. De trainingen zijn 49,95 per keer. Vaak kijken we per 10 lessen welke doelen haalbaar zijn binnen die tijdsduur.


"Ik verzin altijd wel een leuke manier om je aan het bewegen te krijgen. Daar heb ik in de 6 jaar dat ik al training geef wel handigheid in gekregen."

En wat gebeurt er na het intakegesprek?

Dan stel ik een persoonlijk trainingsprogramma op waarin we toewerken naar het behalen van je doelen. De meeste mensen hebben 1 keer per week personal training. Dit is vaak niet genoeg om je doelen te halen dus vul ik het programma aan met gepersonaliseerde oefeningen voor thuis of voegen we groepslessen of de cuircuittraining toe. Het is maar net welke manier van bewegen je fijn vindt. Zo heb ik een personal training klant die houdt van skeeleren. Zij heeft dus onder andere 3 kilometer skeeleren per week in haar schema staan. Ik verzin altijd wel een leuke manier om je aan het bewegen te krijgen. Daar heb ik in de 6 jaar dat ik al training geef wel handigheid in gekregen.

Klinkt goed! Neem je ook voeding mee in de gepersonaliseerde schema’s?

Jazeker! Als dit past bij de doelstelling van de klant dan maak ik ook gepersonaliseerde week menu’s. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent met als specialisatie sportvoeding dus dat kan je wel aan mij over laten. Ik bereken het aantal calorieën en macro’s zodat de klant dat niet hoeft te doen. Ook hebben we het over dingen als intoleranties en wel of geen vlees. Daarnaast bespreken we wat de klant nou eigenlijk lekker vindt. Niet geheel onbelangrijk, haha! Mijn menu’s bestaan uit gewoon eten. Geen poeders of shakes. Je hoeft ook niet naar bijzondere winkels. Gewoon gezonde voeding uit de supermarkt of van de markt.


Je hebt het ook gehad over ‘small group training’. Wat is dat?

De naam zegt het eigenlijk al. Je traint dan met een kleine groep mensen van minimaal 3 tot maximaal 6 personen. Denk bijvoorbeeld aan een groep vriendinnen. Gezellig samen sporten maar met persoonlijke begeleiding. Small group training is echt ideaal voor vrouwen die alleen sporten niet zien zitten maar die wel die persoonlijke begeleiding voor het behalen van hun doelen willen. En een beetje groepsdruk kan ook best goed werken voor de motivatie, haha!

De ene vriendin is misschien wel fitter dan de ander. Maakt dat wat uit?

Wel nee. De samenstelling van de groep maakt niet uit. Ik maak een schema voor de groep maar pas de intensiviteit van de oefeningen aan op ieder individueel lid. Je doet wel dezelfde oefeningen maar ik maak deze dan zwaarder of minder zwaar per persoon. Zo kan iedereen gewoon lekker sporten op haar eigen niveau. Uiteraard let ik bij iedereen scherp op of de oefeningen wel goed worden uitgevoerd.

Privé sporten met vriendinnen. Wat een leuk concept! Wat betaal je daarvoor?

Ja, top toch?! De trainingen zijn 74,95 per les. Als je met een groep van 6 vrouwen bent betekent dat dus 12.50 per persoon per keer. Echt een mooi bedrag voor zoveel persoonlijke begeleiding. Aangezien ik zelf de trainingen verzorg kan ik je garanderen dat het het dubbel en dwars waard is!

Heel veel succes, Linda!

Dank je wel. Komt goed, hoor. Ik heb er in ieder geval hartstikke veel zin in!423 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page