top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Sporten bij warm weer


Tot dusver mogen we niet klagen over het voorjaar. We hebben al aardig wat warme dagen achter de rug en hopelijk hebben we er nog wat in het verschiet. Heerlijk natuurlijk maar sporten bij warm weer wordt nog weleens overgeslagen. Nergens voor nodig. Lees maar mee.


Een goede voorbereiding…


…is het halve werk. Drink de hele dag door water om je lichaam optimaal te hydrateren. Drink ook wanneer je geen dorst hebt. Dorst treedt namelijk pas op als je veel vocht bent verloren en dan ben je dus eigenlijk al te laat. Neem een bidon mee als je lang wilt gaan trainen. Bij een korte training (tot 30 min) is tussentijds drinken niet nodig. Qua kleding zit je goed met een luchtig setje. Zweet verdampt makkelijker als de kleding niet strak om het lichaam zit. Op die manier koelt je lichaam sneller af.


Rustig beginnen


Het Nederlandse weer is op z’n zachts gezegd nogal wisselvallig. De ene dag loop je in een winterjas en de volgende zit je op het terras. Is het opeens veel warmer dan voorgaande dagen? Start dan rustig met je training. Neem ook zorgvuldig de tijd voor een goede warming-up, zodat je lichaam langzaam aan de temperatuur kan wennen.


IJzer is je vriend


Ooit gehoord van hemoglobine? Hemoglobine zit in je rode bloedlichaampjes en regelt het transport van zuurstof door je lichaam. Wanneer je een gebrek aan ijzer hebt, kan zuurstof minder makkelijk door je lichaam worden vervoerd. Met andere woorden: je raakt sneller buiten adem en bent sneller moe. Eet daarom wat meer ijzerrijke producten als je gewoon lekker door wil sporten tijdens warme dagen. IJzer zit onder andere in producten als vlees, eieren, groente, fruit en noten.


Luister naar je lichaam


Hoewel warm weer absoluut geen excuus is om niet te sporten is het wel aan te raden om goed naar je lichaam te luisteren. Begin je training met bovenstaande punten in het achterhoofd en geef tijdig aan als een bepaalde oefening toch te heftig blijkt te zijn.


We gaan lekker knallen dames, ook bij warm weer!


Team DamesFit74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page