top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Zo kom je niet aan tijdens vakantie


Foto: Unsplash

De zomervakantie staat weer voor de deur. Heerlijk! Maar ook een beetje lastig als je aan het afvallen bent. Aan de ene kant wil je gewoon lekker genieten maar aan de andere kant wil je ook niet zwaarder terugkomen dan je heen ging. Wij hebben een aantal praktische tips voor zodat je zodat je niet aankomt tijdens de vakantie.


Water, water en water


Drink de hele dag door voldoende water. Probeer ervoor te zorgen dat je nooit echt dorst krijgt. Op deze manier blijft je lichaam gehydrateerd en heb je geen last van ‘nep-trek’. Dit komt voor als je te weinig vocht tot je neemt. Je lichaam geeft aan honger te hebben maar eigenlijk vraagt het gewoon om vocht. Met een gehydrateerd lichaam heb je dus minder behoefte aan snacks.


Ontbijt slim


Uiteraard is het heel verleidelijk om toe te geven aan de croissantjes met jam maar door de vele suikers en snelle koolhydraten krijg je na het ontbijt gelijk een energiedip gevolgd door nog meer trek. Probeer zo slim mogelijk te ontbijten door bijvoorbeeld roerei met groente te kiezen of volkoren crackers met humus. Een gezond ontbijt helpt je de rest van de dag verstandige keuzes te maken.


Blijf actief


Plan elke vakantiedag iets actiefs. Dit betekent niet dat je de lokale sportschool hoeft op te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeling, snorkelen, roeien, een stuk fietsen / mountainbiken of begin de dag actief door een aantal baantjes te trekken in het zwembad.


Bereid je voor


Zorg ervoor dat je voorbereid op pad gaat op vakantie. Neem voldoende water mee en een aantal gezonde snacks. Zo voorkom je dat je ongezond eten moet kopen omdat er niets anders te vinden is. Als je tussendoor niet ongezond snackt en genoeg activiteiten onderneemt kun je tijdens de andere eetmomenten gewoon lekker meedoen met de rest van je reisgezelschap.


Kies voor lokaal


Verdiep je vooraf in de culinaire wereld van je bestemming. Bestel op vakantie zoveel mogelijk lokale producten. Deze zijn doorgaans vers, zo min mogelijk bewerkt en vol van smaak. Probeer zoveel mogelijk weg te blijven van eettentjes op drukke toeristische plekken. Door de drukte serveren deze vaak bewerkt en ongezond voedsel. Ga in plaats daarvan opzoek naar authentieke restaurantjes waar de locals zelf eten.


Een hele fijne vakantie, dames!


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page