top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Zo maak je van sporten een gewoonte


Foto: Unsplash

Hoewel het nastreven van een gezonde levensstijl hoog op het lijstje staat is regelmatig de sportschool bezoeken voor velen een grote opgave. Vooral het volhouden ervan is lastig. Hoe je het toch voor elkaar krijgt om van regelmatig sporten een gewoonte te maken lees je hier:


Maak ruimte in je agenda


In plaats van te gaan sporten als je een keer tijd over hebt, kun je beter structureel tijd vrij maken in je agenda. Bekijk op welke momenten in de week je het makkelijkst tijd vrij kunt maken en blokkeer deze momenten gelijk. Maak het extra makkelijk voor jezelf door de avond/ochtend van tevoren al je sporttas klaar te zetten.


Dwing jezelf


Ook regelmatige sporters hebben weleens geen zin. Je hebt al een groot gedeelte van de prestatie geleverd als je jezelf toch dwingt om naar de sportschool te gaan. Eenmaal daar kun je niets anders dan sporten. Dus tel tot drie en kom van die bank af!


Geef sporten prioriteit


Als je echt wilt werken aan een gezonder leven zal je sporten prioriteit moeten geven. Spreek met jezelf af dat je het sporten alleen afzegt voor dingen waar je ook vrij voor zou nemen van je werk. Op deze manier doorbreek je je nieuwe gewoonte zo min mogelijk.


Hou het haalbaar


Onrealistische verwachtingen zijn funest voor je motivatie. Begin dus rustig en stel haalbare doelen voor jezelf. Vraag de trainsters je eventueel te helpen bij het opstellen van doel. Kost het behalen van jouw einddoel veel tijd? Stel dan een aantal tussendoelen op. Deze helpen je gemotiveerd te blijven.


Tijd voor jezelf


Regelmatig sporten is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid. Je geestelijke gezondheid heeft hier ook baat bij. Wist je dat sporten een van de meest effectieve manieren van ontstressen? Probeer je tijd in de sportschool niet te zien als ‘moeten’ maar als tijd die je investeert in het welzijn van jezelf.


Met deze praktische tips moet het lukken, toch dames?!72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page