top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Zo laat je dat overgangsbuikje verdwijnen


De normale plank. Foto: Echt gezond afvallen

Tijdens de overgang verandert er nogal wat in je lichaam. Een van die bijkomstigheden is dat je lichaam het ineens een goed idee vindt om meer vet rond je buik op te slaan. Super vervelend! Gelukkig is daar iets aan te doen. Zo kun je je reguliere trainingsschema aanvullen met een bijzonder makkelijke maar zeer effectieve oefening.


Begin met planken


Begin met watte? Planken! Het woord zegt het eigenlijk al. Je maakt jezelf zo recht als een plank. Door deze horizontale houding moet je lijf een hoop inspanning leveren om recht te blijven, waardoor je allerlei spiergroepen aan het werk zet. Met name de buik en bovenarmen moeten aan de slag. Planken is de ideale manier om in relatief weinig tijd wel veel resultaat te boeken.


Zo werkt het


1. Begin met een push-up houding: handen recht onder je schouders, tenen op de grond en een recht lichaam.

2. Breng nu het gewicht van je handen over op je onderarmen. Je ellebogen moeten rechtstreeks onder je schouders staan en je tenen op de grond (als dit te zwaar is, begin dan met je knieën op de grond).

3. Houd je lichaam in een rechte lijn (billen niet te hoog), span je bilspieren aan en probeer je navel naar binnen te trekken. Dit voel je direct in je buikspieren.

4. Blijf tijdens de oefening naar de vloer kijken om een neutrale nek en rug positie aan te houden.

5. Maak een rechte, sterke lijn van top tot teen – een plank en hou deze houding vast.


Ga de uitdaging aan met jezelf


Helaas is planken niet de meest spannende oefening die er is. Je zal het dus een beetje leuk moeten maken door de uitdaging aan te gaan met jezelf. Dit kun je doen door je eigen tijd iedere keer te verbeteren met 5 seconden tot je de twee minuten hebt gehaald. Daarna ben je klaar voor plank-variaties zoals de plank-push up of de plank leg raise. Zie de foto’s om een idee te krijgen hoe deze variaties werken.


De leg raise plank. Foto: get healthy

De push up plank. Foto: get healthy

Voeding


Die plattere buik gaat er alleen komen als je naast sporten ook gezond eet. Schrap snelle koolhydraten en extra suikers uit je voedingspatroon en je bent al een heel eind. Lees onze vorige blogs over ongezonde dagelijkse voedingsmiddelen en het creëren van een gezond voedingspatroon voor nuttige en praktische tips die je direct kan toepassen.


Extra tip: de plank kun je heel makkelijk voor of na je reguliere training bij DamesFit doen op de matten!


Succes dames!

519 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page